joi, 15 septembrie 2011

Despre sangerarea gingivala

Ia aceasta postare as dori sa scriu cateva lamuriri in ceea ce priveste sangerarea gingivala. In reclamele pe care le vedem sau citim se tot vorbeste despre aceasta teama.
Cauzele sangerarii gingivale sunt multiple:
- periaj dentar incorect sau insuficient efectuat sau chiar absent pe anumite perioade de timp determina acumularea de placa bacteriana pe suprafetele dentare si in consecinta inflamatia gingiei ( manifestata clinic prin gingie rosie, violacee si sangerare spontana, la cele mai mici atingeri sau la periaj);
- depozite de tartru ;
- carii netratate sau incorect tratate;
- lucrari protetice incorecte, neadaptate marginal;
- anumite stari fizilogice sau patologice ( prin fragilitatea capilara generalizata inainte si in timpul menstruatiei; sarcina; diabet; boli cardiace, epilepsie, etc);
- anumite medicamente .
Doar o pasta de dinti special conceputa pentru sangerarea gingivala nu are nici un efect. Trebuie efectuat un consult dentar, iar medicul dentist este in masura sa va recomande tratamentul corect adaptat problemelor individuale. Bineinteles ca va va recomanda o tehnica corecta de periaj si pasta de dinti, apa de gura , metode de igienizare profesionala.
Netratata la timp simpla sangerare gingivala, semn al unei gingivite, va evolua spre forme mai severe de gingivita si parodontopatii.



Blog nou : http://iosif-romanov.blogspot.com/